Visszatér és közösséggé kovácsol a Debreceni Tavaszi Fesztivál

Zsendül, parázslik és rügyet bont a kultúra Debrecenben április 4. és 19. között.  

 

Zsendül, parázslik és rügyet bont a kultúra Debrecenben április 4. és 19. között: újra várja közönségét a város kulturális évadnyitójának is gyakran nevezett Debreceni Tavaszi Fesztivál. A nagy múltú találkozó célja, hogy Debrecen város napjához kapcsolódóan kiemelt szerepet kapjanak az itt megalkotott művészeti tartalmak, mind szélesebb és szélesebb körben mutatva be kulturális értékeinket.

A Debreceni Tavaszi Fesztivál idei programkínálata a debreceniség, az évfordulós alkotók és az újdonságok hármasa köré csoportosul, kiemelve közösségek, a helyi civil kezdeményezések értékeit.

A kéthetes találkozó most először valósulhat meg a debreceni kulturális intézmények összefogásával; míg idén a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft., a Csokonai Nemzeti Színház és a Kodály Filharmónia Debrecen a csatlakozik programjaival a fesztiválhoz, a tervek szerint évről évre bővül majd a szervezők köre.

A klasszikus és könnyűzenei élet legendáival, rég várt színházi bemutatóval, tánc- és konyhaművészeti programmal egyaránt találkozhat a kínálatban közönség, melynek tajgai akár közösségekké is kovácsolódhatnak a Debreceni Tavaszi Fesztiválon.